IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добре дошли в кралство Бонсай!

24 февруари 2012 12 30

Свят за елфи и феи, създадени от Таконари Айба

Снимка: thisiscolossal.com

Снимка: thisiscolossal.com

Бонсай е древно източно изкуството, в което се отглеждат в саксия умалени копия на истински дървета и храсти. Малките дръвчета са изключително популярни в Япония, Китай и Виетнам. Но това изкуство не може да се сравни с това на твореца Таконари Айба, чието въображение отива много отвъд първоначалната идея за Бонсай.

Той създава миниатюрни светове върху тези дръвчета, като детайлите по тях са толкова прецизни, съвършени и автентични, че чак ти се иска да си част от този малък град или поне да има толкова миниатюрни същества, които да могат да го населяват.

Авторът е работил като илюстратор в японското модно списание POPYE, после се е изявявал и като архитект, докато през 2003 година решава да се отдаде на своето хоби – дизайн и създаване на малки светове и лабиринти. Той използва хартия, пластмаса, акрилни бои и други приложни материали, с които конструира тези миниатюрни шедьоври, а за основа използва дръвчетата Бонсай.

Разгледайте творенията на японеца в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари